Sériová výroba domovních akumulačních stanic v Jeseníku

V průběhu února 2020 zahajujeme výrobu domovních akumulačních stanic AES v Jeseníku.
Nově zrekonstruovaná budova výroby AES v Jeseníku
Domovní akumulační stanice AES 10
Domovní akumulační stanice AES 10

Bateriová úložiště pro nás nejsou cizím slovem. Od roku 2016 jejich využití v domech s téměř nulovou spotřebou NZEB testujeme na vlastní kůži v našem Office centru v Jeseníku. Od roku 2018 navíc provozujeme  špičkovací stanici SAS, která je jedním z největších bateriových úložišť v ČR.

Výrobcem je naše dceřiná společnost AERS, která také v loňském roce dokončila vývoj a certifikaci domovních modulárních akumulačních stanic s názvem AES.

V rámci holdingu FENIX Group bylo rozhodnuto rozběhnout sériovou výrobu ve výrobním areálu FENIX Jeseník. V lednu jsme dokončili rekonstrukci dalšího objektu, který bude sloužit právě pro výrobu stanic AES.

První bude uveden na trh typ AES 10. Jedná se o akumulační energetickou stanici o výkonu 10 kW s kapacitou úložiště 11,5 kWh. Jedná se o modulární systém a kapacita této verze bude jednoduše i dodatečně rozšiřitelná až na kapacitu 22 kWh.

Stanice obsahuje kromě samotných bateriových článků s BMS a nabíjecí jednotkou, také MPPT modul, invertor a modul synchronizace. Jedná se tedy o provedení "all in one", kdy se do stanice připojí pouze stringy z FVE panelů a na druhé straně se stanice napojí na vnitřní síť objektu.

Akumulace je zajištěna pomocí článků LiFePO4 od osvědčeného výrobce. Cílem pro letošní rok je dostat se na výrobu 30-50 ks stanic měsíčně.

Výroba domovních akumulačních stanic bude třetím stěžejním výrobkovým střediskem ke stávající výrobě sálavých panelů ECOSUN a topných kabelů a rohoží ECOFLOOR v závodě v Jeseníku.


TOPlist